JEDNOGARNKOWIEC SZYBKO I NA OSTRO, CZYLI FIT CHILLI CON CARNE PO CHIŃSKU Z PRZYMRUŻENIEM OKA

Wszyscy zapewne mają takie dni, kiedy nie ma co włożyć do przysłowiowego "garnka". Jest na to rada, a mianowicie dania jednogarnkowe, u mnie nazywane także śmieciuchami. Wrzucam wszystko co mam dostępne w domu, gotuję i obiad gotowy. Jeśli jesteście ciekawi jak smakuje Chilli Con Carne w ekstremalnym wydaniu, to zapraszam do poznania przepisu :)

DO PRZYGOTOWANIA FIT CHILLI CON CARNE POTRZEBUJESZ:

- 500g mięso z piersi indyka bez skóry
- puszka czerwonej fasoli
- duża cebula
- mała puszka całych pomidorów
- mix warzyw chińskich (moje były z Lidla)
- przyprawa do kurczaka po węgiersku Kamis, wedle gustu (jest pikantna) u mnie około 1 łyżki
- papryka słodka

Zaczynamy od podsmażenia cebulki na patelni teflonowej bez tłuszczu, gdy się zarumieni dodajemy pokrojone w kostkę mięso. Całość chwilę smażymy, w tym czasie doprawiamy przyprawami i wrzucamy mix chińskich warzyw oraz czerwoną fasolę. Gotujemy na wolnym ogniu, podlewamy lekko wodą i przykrywamy, kiedy mięso jest już miękkie dodajemy pomidory wraz z sokiem. Czekamy, aż wszystko się razem zagotuje i gotowe. Kaloryczność dania jest bardzo mała, porcja około 500g ma jedynie 260 kcal.

SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. Najgorzej, że nie mam żadnego mięsa :P Chociaż w sumie dzisiaj piątek, to kto mi zabroni zjeść kaszę czy ryż z warzywami :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Świetne podejście, uwielbiam taki luz w kuchni :) Smacznego :*

      Usuń
  2. Ja tez lubie "jednogarnkowce". Szybko sie przygotowuje, a przy okazji nie ma zmywania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oooo tak poruszyłaś niesamowicie ważny temat "zmywanie" osobiście nie cierpię, więc jednogarnkowce uwielbiam <3 Pozdrawiam:)

      Usuń

Copyright © 2014 fitcookfitlook , Blogger